БГ версия
EN version
Безцветен дълбокопроникващ грунд

Описание:

Безцветен дълбокопроникващ грунд на основата на кополимер, предназначен за гипсови високо-абсорбиращи повърхности. Нанася се преди употребата на латекси.

Повърхности за нанасяне:

Безцветният грунд Fawori Gypsum Primer се използва върху високоабсорбиращи гипсови повърхности, които ще се боядисват за първи път. Готов за употреба, с високо проникващо свойство, отлична адхезия, лесно се нанася, бързо съхне. Благодарение на дълбокото проникване и силното сцепление с основата, изцяло предотвратява абсорбирането на гипсовите повърхности и спомага за добрата спойка на латекса към повърхността, както и за намаляване на разхода на самия латекс.

 

Нанасяне:

Повърхностите, върху които ще се нанася Безцветният грунд Fawori Gypsum Primer, трябва да са здрави, чисти и сухи. В зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността, се нанася 1 слой с четка, валяк или чрез пръскане. По време на нанасяне температура на повърхността и околната среда трябва да е минимум +5ºC. Използвайте без разреждане.

 

Разреждане:

Готов за употреба.
 

Време на съхнене:

(при 20°C и 65 HR): Нанасяне на латекс след 6 часа.
 

Разход:

Приблизително 80 мл/м2 за един слой в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне.
 

Разфасовка:

5 л, 20 л