БГ версия
EN version
Акрилен фин кит

Описание:

Акрилен кит за изравняване на вътрешни повърхности, на основата на акрилен кополимер. Нанася се върху предварително почистени подпухнали стени, за заздравяване на повърхността. Използва се за запълване на пукнатини и за създаване на идеално здрава и гладка еднородна повърхност. Издръжлив на вода и влага. След изсъхването му, върху него се нанася Белият грунд Fawori Interior Primer, след което се нанася всякакъв вид латекс. Поради ниското си абсорбиращо свойство, намалява разхода на грунд и латекс. Готов за употреба, с отлична адхезия и паропропускливост, не се напуква, постига се икономия на време и труд. Продуктът е в продажба до изчерпване на количествата в складовете на "Ада Колор" ЕООД

Повърхности за нанасяне:

Акрилният кит се нанася върху всякакъв вид интериорни минерални мазилки и бетон, за изравняване на повърхностите и за запълване на малки дефекти и пукнатини.

 

Нанасяне:

Повърхностите, върху които ще се нанася Акрилният кит, трябва да са чисти и сухи. Преди нанасянето на кита при високо абсорбиращи или гипсови повърхности се препоръчва използването на Безцветния грунд Fawori Gypsum Primer, а върху минерални мазилки се използва Бeлият грунд Fawori Interior Primer. За нанасяне може да използвате гъвкава стоманена мистрия или шпатула. Нанесете 1 или 2 слоя, в зависимост от гладкостта на повърхността. Може да шлайфате повърхността след 24 часа. Температурата на продукта, повърхността и околната среда трябва да е между +5°C и +30°C. Скоронанесеният кит да се предпазва от пряка слънчева светлина и от силен вятър. Използваните инструменти почистете с вода.
 

Разреждане:

Готов за употреба. 

 

Време на съхнене:

(при 20°C и 65 HR): Първоначално съхнене: 1 час. Вторият слой се нанася след 3-4 часа. Пълно съхнене: 24 часа.
 

Разход:

Приблизително 500-1500 гр/м² в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне.
 

 Разфасовка:

5 кг, 25 кг