БГ версия
EN version
Влакнеста хидроизолация "Аквасет с фибри"

Описание:

Еднокомпонентна еластична хидроизолация с полипропиленови влакна, полагаща се под керамични покрития при интериор и екстериор. Продуктът е на акрилна основа, устойчив на UV лъчи. Паропропусклив. Устойчив на разлики в температурата. Осигурява отлична адхезия на всички видове строителни материали.

Повърхности за нанасяне:

Влакнестият водоизолиращи материал може да се използва при бетон, етернит, мазилка, тухла, дървени повърхности и всички места, за които има изискване за водонепромокаемост като стени на покриви и мазета, различни снадки, места, при които съществува риск от самонапукване като основите на комини и други. 

 

Разход (за един слой):

Вертикално около 0,750-1 кг/м², хоризонтално 1-1,5 кг/м² в зависимост от състоянието на повърхността и неравността й. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне. 

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася влакнестият водоизолиращ материал, трябва да е суха и да е добре почистена от масла, прах и стара боя, за да не пречат на адхезията. Преди продуктът да се нанесе върху бетонни и шпакловани повърхности, е препоръчително те да се измият с разтвор от 1 част солна киселина и 10 части вода. Третираните повърхности трябва да бъдат под лек наклон, за да се избегне излишно натрупване от материала. Използвайте Betek Stako за изравняване и заглаждане на пода. Нанасянето да се извърши минимум на два слоя, като всеки следващ да е перпендикулярен на предишния. Изчакайте 24 часа между нанасянето на слоевете. Повърхностите, третирани с влакнестия водоизолиращ материал, трябва да се предпазват 24 часа от дъжд, сняг и замръзване. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5 °C и +35 °C, а влажността 65%НВ. Предпазващ слой трябва да се нанесе върху водоизолиращия материал, когато той се прилага върху повърхности, които са изложени на механични удари и при които се търси висока устойчивост от следи на токове и обувки.  

 

Време на съхнене:

Първоначално съхнене: 12 часа. Нанасяне на втория слой: След 24 часа. Пълно съхнене: 48 часа. 
 

Разреждане:

Влакнестият водоизолиращ материал е готов за употреба. Когато се използва като грунд, се разрежда с 100% вода. 
 

Разфасовка:

20 кг./ 3 кг./ 1 кг.