БГ версия
EN version
Течна хидроизолация на битумна основа - Високоеластичнa

Описание:

Изолационна битумна емулсия. С висока еластичност, водонепропусклива. Не се влияе от температурни разлики. Не губи свойствата си на непропускливост при структурни пукнатини.

Повърхности за нанасяне:

Използва се като еластичен водоизолационен материал с цел предотвратяване на ефектите от течове и влага в мазета, дренажни помещения, колони и подпорни стени, които са в контакт със земната повърхност, за изолация от влага на стари тавански стаи и мокри помещения като бани, кухни, тоалетни, балкони.

 

Разход (за един слой):

Приблизително 1-1.4 кг/м² при минимум 2 слоя за ефективно покритие.
 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се работи, трябва да е почистена от прах, ръжда и масла. Особено внимание да се обърне на повърхности със слаба основа, които трябва да се шлайфат с машина и възникналите слоеве прах да бъдат почистени. При вече почистените повърхности, пукнатините и кухините могат да се запълнят с Betek Stako. В мокри помещения като бани, водни контейнери, басейни и балкони трябва да се осигури покритие с дебелина на слоя от поне 1 мм. Покритието, което се придобива от нанасянето на 2 слоя дава отличен резултат. Над вече поставения битум, приблизително след 48 часа могат да бъдат поставени безпрепятствено фаянс, керамични плочки или порцелан. Освен това, Betek Bitumfleks може да бъде използван и като алуминиево-калиева стипца към покриви, тераси и мазета. За да се постигне слой по-дебел от 2 мм, трябва да се смесят една част Betek Bitumfleks с 2 части промит и фино пресят пясък. Приблизително 3 часа след като Вetek Bitumfleks е приложен и при 20 °C, може да се нанесе получената смес с мистрия. Пазете обработените повърхности от дъжд и замръзване поне 2 дена след това. За да се нанесе друга мазилка, замазка или да се прикрепи алуминиево-калиевата стипца върху слоевете нанесен Bitumfleks, е необходимо да се напръска с пясък докато материалът е все още влажен. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5°C и +30°C. Не нанасяйте при силно ветровито време и на пряка слънчева светлина.
 

Разреждане:

Продуктът е готов за употреба. 
 

Време на съхнене:

Първоначално съхнене: 12 часа, Нанасяне на втория слой: След 24 часа. Цялостно съхнене: 48 часа.
 

Разфасовка:

20 кг.