БГ версия
EN version
Хидроизолация за обратно налягане "Бетек стоп"

Описание:

Прахообразна хидроизолираща смес на циментова основа. Издръжливост на водно налягане и леснa за нанасяне. Създава висока непромокаемост. Издръжливост на механични и химически въздействия.

Повърхности за нанасяне:

Водоизолиращият материал може да се използва за предотвратяване на влагата, създаваща се от обратното налягане, при стари и нови циментови повърхности и на места, които изискват хидроизолация като мазета, тераси, басейни, водни резервоари, подпорни стени, основи, галерии, тунели, вътрешни стени, основите и северните страни на сгради. 

 

Разход (за един слой):

1-1,2 кг/м² при нанасяне с четка; 1,8-2 кг/м² при нанасяне с мистрия.
 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася хидроизолацията, трябва да е много добре почистена от смоли, масла, прах и стара боя. Големите пукнатини и дупки в повърхносттa трябва предварително да се поправят, другите дефекти трябва да бъдат отстранени и повърхността трябва да се изглади възможно най-добре. Острите ъгли и свързващите участъци, които ще бъдат изложени на налягане трябва да бъдат заоблени при радиус от 4 см. Преди да се нанесе Betekstop, повърхността трябва обезателно да се намокри. При нанасяне с четка смесете 25кг Betekstop с 5,5-6 л. вода, а при нанасяне с мистрия смесете с 4,5-5 литра вода. Разбъркайте разтвора с помощта на нискооборотен миксер (400-600 об/мин.) докато въздушните мехурчета изчезнат и се получи хомогенна смес. Разтворът, който се е втвърдил, не трябва да се използва отново, поради изтеклото функционално време. В зависимост от вида на повърхността, Betekstop се нанася на два слоя с общ разход 2-4 кг/м². Първият слой обезателно се нанася с четка. Вторият слой може да се нанесе с четка или със стоманена мистрия. За да се увеличи издръжливостта на BetekStop в участъците на пешеходни зони, 48 часа след прилагане на Betekstop трябва да се нанесе облицовка, фаянс или керамични плочки.
 

Разфасовка:

25 кг.