БГ версия
EN version
Синтетична смола за сцепление "Латекс"

Описание:

Водна емулсия с водонепромокаеми характеристики и химическа устойчивост. С висока адхезия. Силно водонепромокаема. Устойчива на химически материали. Спира образуването на малки пукнатини по замазката.

 

Повърхности за нанасяне:

Използва се за осигуряване на адхезията между стари и нови бетонни замазки, предотвратяване образуването на пукнатини, увеличаване на сцеплението и издръжливостта на плочи като фаянс, керамика, порцелан, ремонтни дейности, за издръжливи и незамърсени повърхности. Продуктът е подходящ за всякакъв тип повърхности да се водоизолират, мазилки и гипс за поправка и изравняване на повърхности. 

 

Разход (за един слой):

10% от теглото на цимента, който се добавя.
 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася Betek Lateks, трябва да е чиста от прах, масла или останки от стари материали. При необходимост почистете с телена четка, премахнете праха и овлажнете.
А) Създаване на онсова на сцепление: Betek Lateks се смесва с вода в съотношение 1:1, след което се добавя цимент докато се достигне необходимата консистенция. Получената смес се нанася с четка или се изсипва върху повърхността, след което преди да е изсъхнал напълно се нанася гипс или замазка
Б) Укрепване на стари и нови бетонни повърхности: Направете разтвор Betek Lateks/Вода в съотношение 1:1 или 1:2 и добавете цимент с пясък в съотношение 1:1. Едрината на пясъчните зрънца трябва да съответства на гъстотата на замазката, която ще се нанася.
До 2 мм. – 0,5 мм едрина на песъчинка

Между 2-5 мм. – 1,0 мм. едрина на песъчинка
Между 5-15 мм. – 3,0 мм едрина на песъчинка
15 мм. и повече – 0-7,0 едрина на песъчинка
В) При осъществяване на ремонтни работи с Betek Stako и Betek Stako 0 във ветровити и горещи климатични условия, добавете Betek Lateks в рамките на 10% от теглото на разтвора, за да се предотврати внезапното изпарение на вода и появата на пукнатини.
Г) За да се увеличи адхезията при фаянсови и керамични покрития, сместа трябва да се нанесе на повърхността според правилото за създаване на основа на сцепление. Разреденият Betek Lateks се нанася като грунд на пода, за да създаде адхезията.
Нанася се с шпатула, мистрия, четка.
 

Разфасовка:

30 кг., 5 кг.