БГ версия
EN version
Хидроизолационна добавка в цимент и мазилки "Бетек - 1"

Описание:

Водонепроницаема смес за мазилка. Прави сместа водонепропусклива, като запълва образуваните в нея празнини. Предотвратява образуването на пукнатини, които могат да се образуват в мазилката.

Повърхности за нанасяне:

Използва се при всички видове гипсове и шпакловки, работа по фасади, басейни, септични ями, пречиствателни станции, сутерени, бани, кухни, тераси и местата, които са в контакт с вода и влага. Може да се добавя към всички мазилки, които не съдържат желязо и вар, образувани от едрозърнест пясък и цимент.

 

Разход:

Около 0.6-0.8 кг/м² при дебелина на слоя 2.5 см.
 

Нанасяне:

Основата трябва да бъде чиста и устойчива. Премахнете отстранените парчета и навлажнете повърхността. Пресейте чист пясък през 3мм. сито. Циментът трябва да е свеж. Не добавяйте вар в разтвора.
А) Водоизолация на шпакловани повърхности
Добавяйки Betek -1 в разтвора се постига цялостна водоизолация, като не се възпрепятства дишането на повърхността. Betek-1 се разрежда с вода в съотношение 1/9 и се добавя във вече приготвената суха смес, след което се нанася на два слоя. За добра адхезия и еластичност, е препоръчително да се добави количество Betek Lateks, равно на 2% от теглото на цимента.
Б) Полагане на слой срещу влагата на земята
Ако по повърхността има силни течове, те трябва да бъдат спрени с Betek-2, а слабите течове – с Betek-4. След това създайте спояваща връзка с Betek Lateks. Разбъркайте 1 единица от Betek-1 с 1,9 единици по обем вода. Тази смес се добавя към вече приготвеният разтвор в 400-500 доза. Средният разход е 0,4-0,5 кг/м².
С) Изолация против вода под налягане
Основата трябва да бъде чиста и устойчива, премахнете течовете с Betek-2. Смесете 1 единица Betek-1 с 1,9 единици по обем вода. Ако пясъкът е мокър, сместа трябва да е в съотношение от 1/8 до 1/6. При приготвянето на разтвора, смес от Betek-1 и вода, трябва често да се разбърква. Първият слой от сместа (1 част цимент + 1 част пясък) с Betek-1, който се нанася, трябва да е с дебелина 5 мм. Вторият и третият слой от сместа (1 част цимент + 1 част пясък) с Betek-1, който се нанася, трябва да е с дебелина 2-3 мм. Нанасяйте следващите слоеве само когато този, преди тях, е изсъхнал напълно. Последният слой от цимент и пясък в съотношение 1/1 трябва добре да се заглади.
Инструменти за нанасяне: Шпатула, мистрия.
 

Разфасовка:

20 кг., 5 кг.