БГ версия
EN version
Яхтен лак

Описание:

Яхтен лак за вътрешни и външни повърхности.

* Устойчив на влага.
* Гланцов.
* Безоловен.
* Устойчив на UV лъчи.
 

Повърхности за нанасяне:

Betek Yacht Varnish е гланцов лак, който може да се използва за декорация и предпазване на дървени повърхности на морски превозни средства. Може също да се използва за всякакъв вид дървена повърхност на закрито и открито, без да се променя естествения вид на дървесината. Лакът предпазва дървото от изхабяване в следствие на морската вода, слънчеви лъчи, дъжд и удари. Продуктът е гланцов, издръжлив на атмосферни условия, твърд, не се ексфолира и е устойчив на UV лъчи. 

 

Разход (за един слой):

Средно 14-18 м2/лт. за един слой, според абсорбиращите свойства на дървото. Брой слоеве, които трябва да се нанесат: 2 слоя, според повърхността.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася яхтеният лак, трябва да е добре почистена от масла, бои и остатъчни частици. Повърхността, която ще се лакира, трябва да е предварително импрегнирана с Betek Impregnation Care. При необходимост от придаване на допълнителен цвят на дървото, предварително нанесете цветен лазур за дърво Betek Wood Care. Препоръчително е да се нанесат 3 слоя, като се изчаква по един ден за всеки. Повърхността може да се шлайфа между различните слоеве. Предварителното импрегниране на дървото е препоръчително, за да се увеличи издръжливостта на покритието. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5 °C и +30 °C. Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане.

   

Време на съхнене:

Съхнене на допир: 2 часа. Пълно съхнене: 6-8 часа. 

 

Разреждане:

При нанасяне чрез пръскане разредете лака с 10-20% от синтетичния разредител Betek Synthetic Thinner, а при нанасяне с четка – с 5-10% от него.

 

Разфасовка:

 2.5 лт, 0.75 лт