БГ версия
EN version
Цветен силиконов фасаген "Бетексилан"

Описание:

Фасаген със силиконови добавки, с матов ефект, за външна употреба. Отлична издържливост към атмосферни влияния и замърсяване. Добра паропропускливост. Висока покривност, прави повърхността водоотблъскваща. С времето цветовете не избледняват, не се напуква. Фабрично оцветени 228 цвята и възможност за оцветяване на машина в цвят по избор.
 

Повърхности за нанасяне:

Може да се нанася върху гипс, бетон, груб бетон, износена мозайка, мдф, плочи бетопан, предварително боядисани повърхности, както и повърхности, покрити с теразит.

 

Разход ( за един слой):

(100-160 мл/м²) или (155-250 гр/м²) за един слой, в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне.

 

Нанасяне:

Повърхността трябва да е здрава, чиста суха и подходяща за нанасяне. Дефектите на повърхността могат да се корегират с циментовата смес за корекции Betek Stako или с кит Betek Exterior Paste. Ако се нанася върху скоро шпакловани повърхности, трябва да се изчакат 4 седмици, за да изсъхнат. За да се предотврати възможната кристализация на соли, смесете Проникващия импрегнатор за камък Betek Boxan 451 с вода в съотношение 1:1 и нанесете с четка. Преди грундирането или нанасянето на фасагена, предварително почистете с влажна четка, в случай че кристализацията е вече на лице. Преди да приложите силиконовия фасаген Beteksilan, нанесете бял силиконов грунд Beteksilan Primer. Изчакайте 4 седмици за следваща декорация. Времето за полагане трябва да се съобразява когато се работи с бетонови повърхности. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5°C и +30°C. Предпазвайте от дъжд и замръзване по време на нанасяне и сушене. Не работете при ветровито време и на пряка слънчева светлина. Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане.

 

Време на съхнене:

Първоначално съхнене: 1 час. Нанасяне на втория слой: след 12 часа. Цялостно съхнене: след 24 часа. 
 

Разреждане:

Продуктът трябва да се разреди с 10 % вода (при нанасяне с четка или валяк).
 

Разфасовка:

При оцветяване на машина: 2.2 л, 12.2 л
При фабрично оцветени: 15 л
При бял цвят: 15 л., 7.5 л., 2.5 л
 

 

Цветови каталог:

Изберете цвят от каталога: