БГ версия
EN version
Лепило за фаянс, тетракот, гранитогрес

Описание:

Лепилото е с висока адхезия, лесно за нанасяне и с дълго отворено време за работа. Има висока устойчивост на свличане на основата.

 

Повърхности за нанасяне:

Използва се за лепене на вътрешни покрития като керамика и фаянс, както и за външни подови настилки. Препоръчително е да се нанася върху циментови и бетонни повърхности.

 

Разход:

Разходът се променя в зависимост от размерите и повърхността на плочките, които ще се поставят. За повече информация виж Техническата характеристика на продукта.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася продуктът, трябва да е здрава и почистена от прах и замърсявания. Преди да започнете полагането на лепилото Betek Fayfiks, повърхността трябва да бъде леко освежена. Минимум 4 дни преди нанасянето, малките недостатъци трябва да се коригират с Betek Stako 0, а големите дефекти – с Betek Stako. Към 25 кг. от сухото вещество добавете 6-7 л. вода и разбъркайте с миксер или мистрия до получаване на еднородна смес. След 5 минути сместа е готова, разбъркайте за 1-2 минути преди нанасяне. Нанесете сместа със зъбчата мистрия, подходяща за плочките. За ефективно прилепяне, фаянсът трябва да се притиска с кръгообразни движения, за да се осигури попадането на продукта в прорезите на фаянса. Полагането трябва да се извърши до 20 минути след като сместа е нанесена на повърхността. По време на нанасяне и съхнене температурата на повърхността и околната среда трябва да е между +5°С и +30°С. Не нанасяйте на места, които са изложени на пряка слънчева светлина.
 

Време на съхнене:

Използвайте сместа в рамките на 2 часа. Не използвайте лепило, на което отвореното му време за работа е изтекло. След 48 часа фугирайте с фугин Betek Fleks Fuga.
 

Разреждане:

6-7 л. вода се добавят към 25 кг. от продукта. 

 

Разфасовка:

25 кг.