БГ версия
EN version
Лепило за гипскартон

Описание:

Използва се за залепване на панели от гипскартон, запълване на връзките между отделните панели от експандиран полистирен, комбинирани материали за изолация, минерална вата, оголен бетон, аерирани тухлени повърхности. Слепващата сила се увеличава поради допълнителните добавки. Качеството му се увеличава след втвърдяване. Намалява обема на загубите до минимум.

Условия за полагане:

Температурата в помещението за полагане трябва да бъде мин. +5°С. Повърхността, която ще се обработва, трябва да бъде чиста от прах, мазни петна и др. Преди полагане сухите и затоплени повърхности трябва да се навлажняват.

 

Нанасяне:

Сипете вода в чист съд според количеството разтвор (съотношение: 10 кг гипсово лепило към 5л. вода) и добавете лепилото. Изчакайте две минути сместа да „узрее” и добавете още вода. За по-добра хомогенност да се използва машинен миксер. След разбъркването сместа е готова за употреба. Получената смес трябва да се използва в рамките на 30 минути. Полагането започва от ръба на стената. Гипсовото лепило се маже по гърба на плоскостите най-малко на три места по цялата дължина с 30 см отстояние или директно върху стената. Плоскостта се притиска между подпорната греда и стената. По време на полагането трябва да се наблюдава балансът между плоскостите. Техническите спецификации трябва да се нагодят според работното пространство, климатичните условия и повърхността на полагане.

 

Технически характеристики:

Разреждане: 5 л. вода, 10 кг гипсово лепило.

Времеви срок на работа: 30 минути.

Време на втвърдяване: 45 минути.

Сила на свиване: мин. 3 кг f/см²
Топлопроводимост: макс. 0.35 W/mk
 

Съхранение:

Да се съхранява в опаковката от производителя, в затворен пакет, върху палет.
 

Опаковка:

Полипропиленов обшит чувал, 30 кг ±2%