БГ версия
EN version
OIL WOOD TRAFFIK

Описание:

OIL WOOD TRAFFIK е нов еднокомпонентен полиращ продукт на маслена основа за всички видове паркет, който се характеризира с превъзходна устойчивост на надраскване и шлифоване.
Може да се сравни с много добър двукомпонентен полиуретанов лак.

Придава на дървения под топъл и мек вид, като естествена маслена манипулация с висока устойчивост към повърхността, като я прави много лесна за почистване и поддръжка. Другите основни характеристики са: лесен за употреба, бързо изпълнение, отблъскващ водата (вода или други капки течност не оказват влияние на повърхността изобщо). Много е лесно да се прилага, никога не изглежда като портокалова кора, нито да се покрива, нито да се пени, съхне бързо и непрозрачната съставка се разнася по повърхността хомогенно.
 

Характеристики:

Пропорция на смесване: еднокомпонентен
Температура при нанасяне: +10°C ÷ +25°C
Нанасяне: валяк 6 мм / четка
Разреждане (ако е необходимо): DRV 1 разредител / терпентин
Покривност: 100 g/m²
Съхнене на прах: 3 h
Съхнене на отпечатъци от пръсти: 6 h
Отворено време за работа: н.д.
Гласпапир: 24 h
Блясък LD: 45 блясък, SL: 35 блясък, OP: 15 блясък, SUPER OP: < 10 блясък (2)
Химични и физични характеристики: много добри
Покриване: добро
Срок на годност: 1 година
Разфасовки 12,5 л, 5 л
Почистване на инструментите: DNE разредител
 

Употреба:

OIL WOOD TRAFFIK е готов за употреба лак, който се нанася ръчно, шлифова и внимателно се почиства. След 24 часа, шлифовайте първият слой с 220 зърнеста шкурка и нанесете втория слой. Лесното нанасяне позволява да се получи повърхност, която няма дефекти (не оставя следи от валяк, неравности).
След прилагане на OIL WOOD TRAFFIK, дрехи, абразивна хартия и др. изцапани с лак могат да се запалят спонтанно, затова не трябва да се хвърлят в контейнерите за смет, а трябва да се намокрят с вода преди да се изхвърлят.
Времето между първия и втория слой да бъде 48 часа. Ако са минали повече от 48 часа, необходимо е да се ползва зърнеста шкурка 180.
Използвайте серията Lios: Lios Kronos, Lios Soft Balm и Lios Talita (вижте техническата информация) или Velurex range: Velurex Polish WT, Velurex Metal Lack и Velurex Cleaner Star за нормална и/или допълнителна поръчка на пода (вижте техническата информация).
N.B.: OIL WOOD TRAFFIK е лак с оксидираща полимеризация. Затова е възможно някои дървесни вида, богати на естествени смоли да забавят процеса на съхнене, например IPÉ Lapacho може да забави процеса на съхнене на OIL WOOD TRAFFIK.