БГ версия
EN version
ECOMAX PUR HS 40 (LD,SL,OP)

Описание:

ECOMAX PUR HS 40 е двукомпонентен лак на водна основа за лакиране на паркет и подове, с високо съдържание на сухо вещество и полиуретанови смоли. Характеризира се с отличната устойчивост на шлифоване, отличната химична устойчивост и много добро покритие.

Лесното прилагане (без да образува пяна при прилагане, с отличен вискозитет) заедно с отличен краен резултат (без напластяване, следи от валяк, надигане, еднороден гланц и др.) правят ECOMAX PUR HS 40 много добър качествен продукт. Изцяло освободен от NMP (N-Метил Пиролидон).
 

Характеристики:

Пропорция на смесване 10/1
Температура при нанасяне +10°C ÷ +25°C
Нанасяне валяк 4 mm / четка
Разреждане (ако е необходимо) вода
Разход 60-80 g/m²
Изсъхване на прах 30' (1)
Изсъхване на допир 2 h (1)
Отворено време за работа 2 h (1)
Шлайфане 24 h (1)
Боядисване без междинно шлайфане 4 - 12 h (1)
Степен на гланцовост LD: 50 gloss, SL:35 gloss, OP:15 gloss, SUPER OP:7 gloss (2)
Химични и физични характеристики отлични
Покривност отлична
Оксидиране на дървото слабо
Срок на съхранение 1 година (3)
Опаковки 5,5 lt (5+0,5)
Почистване на инструментите DNH 40 разредител
 

Употреба:

ECOMAX PUR HS 40, катализиран според указаната пропорция и размесен добре, се прилага върху фугиран, почистен и вакуумиран дървен под. Може да приложите втори слой от ECOMAX PUR HS 40 4 часа след първоначалния слой (без междинно шлайфане) или 24 часа след първия след леко шлайфане като използвате шкурка 220/320. При нанасяне използвайте валяк, много е важно да се разнесе катализирания лак много добре, за да се избегнат дефекти и неравности при изсъхването на лака. Ако има нужда да се нанесе трети слой от ECOMAX PUR HS 40, следвайте горните указания, като междинното шлайфане е препоръчително след всеки слой, за да се получи гладка и еднородна повърхност, приятна на допир. Пълният цикъл на употреба на ECOMAX PUR HS 40 оставя цвета на дървото почти непроменен, ако искате да подчертаете цвета на пода, нанесете втори слой от ECOONE MS (вижте техническата характеристика). Дъски с високо съдържание на танин трябва да бъдат тествани с ECOMAX предварително, за да се провери реакцията на лака върху дървото. Ние препоръчваме ежедневна поддръжка на пода с влажен парцал или за основно почистване, ние предлагаме VELUREX Cleaner Star, VELUREX Polish WT и VELUREX Metal Lack (вижте техническите характеристики).