БГ версия
EN version
Алкидни грундове

Описание:

Бързо съхнещ алкиден грунд за метал, съдържащ антикорозивни пигменти. Отлично прилепва и запълва неравностите, бързо съхнещ, предотвратява корозия.

Предлагани цветове: Оксидно червен, сив, сив по RAL 7011, черен

Физически характеристики:


Цвят
Според желанието на клиента
Гланцовост
Мат
Обем на твърдите частици (%)
55-58 ±1
Тегло на твърдите частици (%)
70-75 ±1
Теоретична покривност (м²/кг)
10-12 (30 микрона dft)
Точна на запалване (ºC)
<23
Плътност (гр/см³)
1,55 ±0,02
Сухо на прах (20 ºC/час)
1
Пълно втвърдяване (20 ºC/ден)
7
Разредител
Индустриален разредител (20-30%)
Начин на нанасяне
Безвъздушно, въздушно
пръскане, валяк, четка


Употреба:

Използва се в промишлеността, свързана с метална конструкция на мостове, жп гари, складови помещения. Предпазва от корозия както кейове, така и бойлери, радиатори, релси и други.
 

Подготовка на повърхността:

Нова стомана: препоръчва се обработка с абразивен скрапер Sa 2½. Преди да се нанесе системата, дефектните места на грунда, както и замърсяванията, трябва да бъдат иделано почистени.
Други метали и леки сплави: премахнете мазните петна и замърсяванията от повърхността. Трябва да бъде извършено абразивно почистване, за да се получи повърхност с подходяща плътност.
Поправка и поддръжка: премахнете мазните петна с подходящ детергент. Премахнете солта и другите замърсявания (чрез високо налягане) с вода. Почистете дефектните участъци чрез продължителна употреба на ръчен инструмент под наклон St 3 или скрапер с поне Sa 2 или по-подходящо Sa½. По-добрата подготовка на повърхността ще подобри изпълнението на грунда. Нанесете продукта добре и по ъглите, така че твърдите частици да се разпределят равномерно. Премахнете праха. Проверявайте, докато дебелината на филма достигне тази от описанието. Ако има сериозни натрупвания на сол в дълбоко корозирали повърхности, се препоръчва употребата на скрапер след измиването с чиста вода под налягане.

 

Нанасяне:

Средната температура по време на нанасяне и втвърдяване трябва да бъде между +10°С и +35°С. Температурата на готовата смес трябва да не бъде под 12°С, а атмосферното налягане не трябва да надвишава 70%.
За да се предотврати конденза на боята, температурата на материала за нанасяне трябва да бъде с 3°С по-висока от температурата на образуване на конденз. По време на съхненето помещенията трябва да бъдат проветрявани. Нанасяйте само на сухи повърхности, които са почистени от прах, мазнини и други замърсявания.

 

Покривност:

10-12 м²/л за 1 слой. Дебелина на сухия слой: 30 микрона. 
 

Разфасовка:

20 кг, 22 кг  


Галерия: