БГ версия
EN version
Универсален кит Профи

Описание:

Двукомпонентният кит ПРОФИ е предназначен за запълване на неравности и вдлъбнатини на повърхността, преди да нанесете лаково покритие. Той се използва от най-взискателните професионалисти.

Характеристики:

Отличава със забележителна еластичност, която позволява продуктът да бъде използван за елементите, които са податливи на механични вибрации. Китът може да се прилага на дебели покрития, така че е незаменим при попълване на значителни вдлъбнатини. Не се напуква, дори когато се прилага върху големи повърхности; мек е, така че може лесно да се прилага и обработва. Има висока термична устойчивост (от -30 до 80 ° C). Благодарение на добрата си адхезия може да се използва дори върху поцинкована стомана. Продуктът съдържа два компонента: кит (пигменти и пълнители в наситена полиестерна смола) и втвърдител.

 

Повърхности за нанасяне:

­ Стомана
­ Поцинкована стомана
­ Алуминий
­ Двукомпонентни акрилни грундове
­ Стари лакирани повърхности
­ Полиестерни ламинати

Внимание: Не прилагайте директно върху грундове, едно-компонентни акрилни или нитроцелулозни продукти.
 

Съотношение при смесване:

Кит Профи 100 части
Втвърдител за полиестерен кит 2-2,5 части
 
 

Начин на употреба:

Начин на употреба:
Внимателно смесете компонентите според тяхното съотношение. Нанасяйте върху почистени и обезмаслени повърхности. Нанасяйте с шпатула пластове с дебелина 4-5 мм. След като сте нанесли един пласт, изчакайте известно време, за да се втвърди. Ако третирате алуминиева повърхност, трябва първо да я матирате с нетъкан плат.
Внимание: Не нанасяйте Китът ПРОФИ при температура под 10°C. 

Препоръчва се: Предварително шлайфане – Р80 – Р120. Последно шлайфане – Р120 – Р240

Цвят: тъмно бежово

Почистване на инструментите: акрилен разредител или нитро разредител.

Време на изсъхване:

Около 20 минути при температура 20°C. Времето за изсъхване може да бъде скъсено, ако за около 10 минути се поддържа температура от 60°C. 
 

Опаковка:

1 кг, 1.900 кг, 5.700 кг 


Галерия: