БГ версия
EN version
Акрилен грунд (5+1) HS MAXI HS FÜLLER

Описание:

Двукомпонентен акрилен грунд от клас HIGH SOLID, който се предлага в пет цвята: бежово, сиво, черно, бяло и червено. Отличава се с добро запълващо свойство. Благодарение на тиксотропните си свойства може да се прилага на сравнително дебел слой върху вертикални повърхности. Продуктът е предназначен за запълване на малки драскотини, образувани след по-рано прилагани слоеве кит, както и за грундиране на повърхността, преди да се нанесе лак.

Характеристики:

Допустима дебелина на покритието е 180 микрона, постигнати след 2-3 пъти пръскане под ниско налягане, с дюза с диаметър 1.8-2 мм при работно налягане 1.2-2 атм. (0,12-0,2 МРа). Не използвайте пистолети с високо налягане заради по-големите загуби, както и от екологична гледна точка. Можете да използвате спрей под високо налягане 3,4 атм.

 

Предназначение:

За запълване на малки пукнатини, които се появяват при наслагването на слоеве кит, а също и за грундиране на повърхности, преди полагане на лака.

 

Съотношение при смесване:

Акрилен грунд HS: 5 части
Втвърдител: 1 част
 

 

 

Годност на готовата смес: 45-60 минути при 20°C

 

Начин на употреба:

Преди нанасяне, внимателно смесете компонентите в съотношение 5:1. За да се получи необходимата плътност, използвайте разредител за акрилни продукти в количество 5-10%.
Времето за изсъхване и втвърдяване на грунда е 3-4 часа при 20°C (в зависимост от дебелината на слоя). 10 минути след нанасянето на последния слой, може да втвърдите покритието с по-висока температура. Да не се прилага при температури под 10°С.
 

Цветове: бял, жълт, сив, черен и червен. 

 

Време на изсъхване:

Обработването може да започне след 3-4 часа съхнене при температура 20°C или след 35 минути съхнене при температура 60°C.

 

Опаковка:

0,42+0,08

0,8+0,16

2,5+0,5


Галерия: