БГ версия
EN version
Боя за ковано желязо - черен мат

Описание:

Синтетична боя с декоративни цели, на базата на алкидна смола, служи за финален слой. Не съдържа олово. Може да бъде почиствана. Първокласно покритие.

Цвят: черен мат

 

Повърхности за нанасяне:

Може да се използва безопасно с подходящ грунд за вътрешни и външни повърхности от всички видове дърво, стени, тавани и желязо.

 

Разход (за един слой):

Средно 10-14 м²/л за един слой, в зависимост от състоянието на повърхността. Брой слоеве, които трябва да се нанесат: 2 слоя в зависимост от повърхността.

 

Нанасяне:

Повърхността трябва да бъде почистена от мазнини и ръжда. Дървените повърхности, които ще се боядисват, трябва предварително да бъдат грундирани със синтетичен грунд Betek Synthetic Primer, след като са обработени с Безцветния импрегнатор за дърво Betek Impregnation Care. За метални повърхности се използва Сивия алкиден грунг Betek Antirust. Така подготвента повърхност се шлифова и се след 24 часа може да се нанесе блажната боя. Температурата на повърхността и околната среда по време на нанасянето трябва да бъде между 5°С и 30°С.

 

Време на съхнене:

Сухо на допир: 3-4 часа. Пълно съхнене: 24 часа.
 

Разреждане:

Разрежда се със Синтетичния разредител Betek Synthetic Thinner в съотношение 5-10% за постигане на необходимата консистенция.

 

Разфасовка:

2.5 кг, 0.75 кг.