БГ версия
EN version
Алкиден грунд с висока адхезия - Сив

Описание:

Копринен грунд без допълнителен блясък с висока адхезия, бързо съхнещ. Предотвратява корозията на стоманени и метални повърхности, като върху него могат да бъдат нанасяни разтворители и бои на водна основа. Устойчив е на нитроцелулозни разредители и на атмосферните условия. Не съдържа аромат и олово.

 

Повърхности за нанасяне:

Може да се нанася върху интериорни и екстериорни повърхности, изградени от желязо, стомана, алуминий, цинк (поцинковани повърхности), твъдо PVC, мед, дърво.

 

Разход (за един слой):

Повърхности от 10-11 м² могат да бъдат грундирани с 1 л. на 1 слой. Необходимо е да се направи проба за точния разход.

 

Нанасяне:

Ако има наличие на смола или или неравности по дървените повърхности, те трябва да бъдат почистени предварително и тогава да бъдат шлифовани. Преди да се нанесе Алкидният грунд с висока адхезия върху сурова дървесина, тя трябва да бъде импрегнирана. По време на нанасянето нивото на влажност не трябва да надвишава 12% за твърдите дървета и 15% за меките. И за интериорни, и за екстериорни повърхности нанасянето на грунда на 1 слой е достатъчно. При цинкови (поцинковани) повърхности, твърдо PVC, повърхности от мед и алуминй повърхността трябва да бъде обработена с шкурка преди нанасянето на грунда. При други повърхности необходимостта от изшкуркване зависи от състоянието им. Прахът, замърсяването и мазнината трябва да бъдат премахнати от повърхността. При цинкови екстериорни повърхности се препоръчва нанасяне на грунда на два слоя. При метални повърхости замърсяванията също трябва да бъдат премахнати и се препоръчва при интериорни повърхности грундът да се нанася на 1 слой, а при екстериорни – на 2.

Нанасяне: Нанася се с помощта на валяк, четка или гъвкав водач.

Важна информация: Температурата на въздуха и на всички видове повърхности трябва да бъде между +5°С и +30°С; относителната влажност трябва да бъде по-ниска от 80%. При пръскане налягането трябва да бъде 150 бара. Ъгъл на дюзата: 50°. Размер на дюзата: 0.013 инча.

 

Време на съхнене:

Сух на допир: 45 мин. Идеално изсъхване: 3-4 часа. 

 

Разреждане:

При нанасяне с гъвкав водач разреждането с Бетек Синтетичен разредител трябва да бъде 5-15%, а при нанасяне с четка или валяк – около 5%.

 

Разфасовка:

0.75 л, 2.5 л