БГ версия
EN version
Лепило за топлоизолационни плочи EPS

Описание:

• Еластично лепило за топлоизолация, разработено за топлоизолационна система BETEKTECT
• Притежава устойчивост на външните атмосферни условия
• Водоотблъскващ продукт
• Първокласна адхезия
• Висока дифузия на водни пари

Области на нанасяне:

Използва се за залепване на термо- и звукоизолиращи плоскости за интериор и екстериор върху повърхности на минерална основа като бетон, гипс, тухли, пенобетон. 
 

Подготовка на повърхността:

Повъхността трябва да бъде гладка, чиста, суха и достатъчно здрава, за да задържа цялата система за топлоизолация. Нанасянето на лепилото трябва да започне поне 4 седмици, след като е нанесен гипсовият или шпакловъчният слой. 
 

Нанасяне:

Опаковка от 25 кг от Лепилото се смесва с 6 – 7 л вода и се бърка около 10 минути с нискооборотен миксер, като водата се добавя бавно. Препоръчителното количество вода трябва да бъде в зависимост от атмосферните условия. Сместа се оставя 10 минути, след което се разбърква отново. Ако е необходимо, плътността й се променя с добавяне на още вода. Подготвената смес трябва да бъде изразходвана за 2-2.5 часа, в зависимост от атмосферните условия. Не трябва да се използва, след като сместа се е втвърдила или след като се добави вода в твърдия материал. Приготвеното лепилото нанася в краищата на EPS-плочата при дебелина на нанесената ивица около 4-5 см и на няколко купчинки на равни разстояния една от друга по средата на плочата. Важно е краищата на плочата да са напълно покрити с лепило. Плочите трябва да са плътно прилепени една към друга и да образуват една равнина. Лепилото не трябва да се втрива по ръбовете и по по-тънките части на плоскостите. Дебелината на слоя трябва да бъде в зависимост от гладкостта на основата. Така подготвената плоскост се подравнява с помощта на потупвания и се поставя върху стената за изолация, като се залепва с лек натиск от основата към края. Фугите между изолационните плоскости не трябва да се покриват. Залепването се извършва чрез силно притискане, за да се оформи гладка повърхност.

Разход:

Трябва да се има предвид, че посочената разходна норма може да бъде различна, в зависимост от състоянието на повърхността и условията на нанасяне.
За полистирен: 3.5 - 4.5 кг/м²; За минерална вата: 4 - 5 кг/м².

Разреждане:

0.24-0.28 лт. вода се добавя към 1 кг. от продукта.

Разфасовка:

25 кг.