БГ версия
EN version
Intertherm 50

Описание:

Еднокомпонентно температуроустойчива силикон-алюминиево покритие. Механизмът на влажна вулканизация позволява прилагането многослойно покритие без топлинно втвърдяване. Може да се прилага при температури от 540°C.

Повърхности за нанасяне:

Продуктът е предназначен за защита на стомана от корозия, включително факелни стойки, комини, изпускателни тръби, газопроводи и тръбопроводите, изискващи температури до 540°C. За максимална защита от корозия, трябва да се прилага върху цинковосиликатен грунд (например Interzinc 22).
 

Подготовка на повърхността:

Повърхностите, върху които ще се нанася покритието трябва да са чисти, сухи и без замърсявания. Преди нанасянето всички повърхности следва да бъдат оценявани и обработвани в съответствие с ISO 8504:2000. Масло или грес по повърхността трябва да бъдат отстранени в съответствие с SSPC-SP1 с разтворител за почистване.
Абразивоструйно почистване
Степента на абразивоструйното почистване трябва да е до Sa2.5 (ISO 8501-1:2007) или SSPC-SP6. Ако се е образувало окисляване в интервала между бластиране и прилагане на Intertherm 50, повърхността трябва да се третира в съответствие с необходимия визуален стандарт. Дефекти по повърхността, открити вследствие от струйното почистване трябва да бъдат запълнени, грундирани или обработени по подходящ начин.
Препоръчва се профил на повърхността с дебелина от 50-75 микрона.
Ръчна или механична подготовка на повърхността
Всички покрития трябва да бъдат отстранени от повърхността преди прилагането на Intertherm 50.
Ръчно или с електрически инструмент трябва да се почисти до минимум St3 (ISO 8501 - 1:1988) или SSPC-SP3. Слаби и лющещи се покрития трябва да бъдат отстранени и да се почисти абразивоструйно до минимален стандарт Sa2.5 (ISO 8501-1:2007) или SSPC-SP6. Обикновено, този стандарт се прилага за C или D клас ръждясване.
Грундирани повърхности
Intertherm 50 е подходящ за прилагане върху новонанесен в заводски условия цинковосиликатен грунд. Ако повърхността с нанесен грунд има обширни повреждания или повишено съдържание на цинкови окиси, трябва се приложи абразивоструйно почистване. Други видове грунд не са подходящи за оцветяване и трябва да бъдат напълно отстранени от абразивно бластиране.
Заваръчният шев и увредените райони трябва да са почистени според Sa2.5 (ISO 8501-1:2007) или SSPC-SP6.
Метализирана с алуминий повърхност
Повърхностите трябва да са чисти, сухи и без замърсявания
.

Нанасяне:

Продуктът е еднокомпонентен. Преди употреба разбъркайте с електрическа бъркалка.
Прочетете техническата характеристика на продукта.

Съхранение:

12 месеца при 25°C на сухо и тъмно място, далеч от топлина и открит пламък.