БГ версия
EN version
Хамершлак 3 в 1

Описание:

Бързосъхнеща боя на алкидно-стиролна основа, използва се като последен слой върху метални повърхности и придава вид на кован метал. Уникалната 3 в 1 формула комбинира преобразовател за ръжда, грунд и лак. Хамершлакът може бързо и лесно да украси и да защити металната повърхност от атмосферни влияния и корозия. За разлика от конвенционалните покрития за метал, хамершлакът се прилага директно върху повърхността и ръждата.

Области на приложение:

За защита от корозия върху стоманени конструкции, апарати, градински мебели и аксесоари, железни решетки, селскостопански инструменти и оборудване.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която се нанася хамершлакът трябва да бъде чиста и суха. Не е желателно да се използва при силни ветрове. Предотвратете попадане на прах. Покритието трябва да бъде оформено върху повърхността на равномерен слой от боя. Ако ще се нанася чрез пръскане, налягането на компресора трябва да бъде 2 - 3 бара. Пръскането се извършва от разстояние на 15-20 см от повърхността. Не изисква разреждане, но ако е необходимо разредете с нитроцелулозен разтворител или коресилин до 20%. Преди употреба разбъркайте добре. Препоръчителна температура за нанасяне: 3°C до 35°C. 

 

Технически данни:

Свързващ елемент: Епоксиден естер
Вискозитет: 75-80 / 25°C
Плътност: 1,02-1,05 гр/см³
Съдържание на твърдо вещество (% тегло): 52-54 % (изменя се в зависимост от цвета)
Летливи вещества: < 390 гр/л
Препоръчана дебелина на покритието: 35 микрона за слой в изсъхнало положение
Разход: 12-14 м²/л при препоръчителната дебелина на слоя
Блясък (60°): Метален гланц
Точка на блясък: 21°C
Време за съхнене (при 25°C): Сухо на прах: 15-20 минути. Нанасяне на следващ слой: 3 часа. При висока влажност на въздуха и температури под 10°C времето за съхнене се увеличава.
 

Срок на годност:

Минимум 3 години (при температура от 5°C до 35°C).
 

Разфасовка:

2.5 л., 0,750 л.