БГ версия
EN version
Хамершлак Графит 3 в 1

Описание:

Последен слой декоративна боя на базата на епоксидно модифицирана синтетична смола, бързосъхнеща, съдържаща смес от пигменти, антикорозивна. Освен че е бързосъхнещ, хамершлак - графитът създава на повърхността слой, който я защитава от влагата в атмосферата и я прави устойчива на корозия. Уникалната 3 в 1 формула комбинира преобразовател за ръжда, грунд и лак.

Области на приложение:

Освен за постигане на определен цвят, целта на хамершлак - графитът е да защити от корозия металните повърхности (железни, поцинковани и алуминиеви). Продуктът може да се използва за декоративно оцветяване на дървени и бетонни повърхности, придава декоративен вид и образува защитен слой върху стоманени конструкции, промишлени машини и детайли, градински мебели, аксесоари, метални ограждения, селско-стопански инструменти и приспособления.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която се нанася хамершлак - графитът трябва да бъде почистена от замърсявания, прах, мазнини и корозирали участъци с помощта на шкурка, пясъко-струйно почистване или разтворител. Новите повърхности преди боядисване трябва да бъдат почистени с разтворител, за да се премахне намасленият слой. Разбъркайте добре продукта преди използване. При нанасяне с четка или валяк се препоръчва разреждане до 20% с нитроцелулозен разтворител или коресилин. Нанесете на 3 слоя за нови или корозирали повърхности или на 2 слоя за вече оцветени. Нанесете следващ слой след 3 часа. При нанасяне чрез пръскане се препоръчва разреждане до 25% от теглото на боята със синтетичен разредител. Нанесете 3-4 слоя с интервал от време между нанасянията 15-20 минути. Пулверизаторът да е на разстояние 15-20 см от повърхността, налягането да е около 2 бара. Препоръчителна температура за нанасяне: от 10°C до 35°C. 

 

Технически данни:

Свързващ елемент: Епоксиден естер
Вискозитет: 90-95 KU Stormer / 25°C
Плътност:
1,25-1,27 гр/см³
Съдържание на твърдо вещество (% тегло): 65±1 % (изменя се в зависимост от цвета)
Летливи вещества: < 390 гр/л
Препоръчана дебелина на покритието: 35 микрона за слой в изсъхнало положение
Разход: 12-14 м²/л за един слой при препоръчителната дебелина на слоя
Време за съхнене (при 25°C): Сухо на прах: 15-20 минути. Нанасяне на следващ слой: 3 часа. Пълно изсъхване: 12 часа. При висока влажност на въздуха и температури под 10°C времето за съхнене се увеличава
Блясък (60°): С метална текстура - мат.
 

Срок на годност:

Минимум 3 години (при температура от 5°C до 35°C).
 

Разфасовка:

2.5 л., 0,750 л.