БГ версия
EN version
Двукомпонентен епоксиден грунд за подове

Описание:

Двукомпонентен епоксиден грунд за подове, не съдържащ разтворители, на полиамидно - епоксидна основа, устойчив на прясна вода, морска вода, нефтени продукти и изтъркване.

Цветове:

1. Безцветно (Грунд 16 кг + Втвърдител 4 кг)

2.    (
Грунд 20 кг + Втвърдител 5 кг)                   

Физически характеристики:

Гланцовост: Полумат
Обем на твърди частици (%): 100 ± 1
Тегло на твърди частици (%): 100 ± 1
Теоретично покритие (m²/kg): 3 (200 микрона DFIs)
Точка на запалване (°C) <23
Плътност (г/см³): 1.8 ± 0.05
Сухо на прах (20°С/мин): 30
Сухо на допир (20°С/мин): 60
Пълно втвърдяване (20°C/ден): 7
Пропорция на смесване:             Епоксиден грунд: 4 части (по тегло)
                                                     Втвърдител за епоксиден грунд: 1 част (по тегло)
Инструменти за нанасяне: безвъздушно, валяк
Годност на сместа (минути): 30

Повърхности за нанасяне:

Метални повърхности, цимент, резервоари за съхранение от азбест, транспортни резервоари и тръби за питейна вода, вътрешните повърхности на помещения, язовири, шлюзове и тунели за отвеждане на отпадъчните води, участъци за почистване на отпадни води на кораби, защитно покритие като грунд, върху подови плочки, стенни покрития и т.н., където е приложимо; резервоари за съхранение на суров нефт, бензин; в затворени системи като тръбопроводни системи, тунели и т.н. с ограничена възможност за вентилация, тъй като продуктът не съдържа летлив разтворител. Лесно и безопасно се прилага.

Приложение:

Подготовката на повърхността за полагането на епоксидни системи без разтворители трябва да е по-значителна от тази при полагането на други епоксидни системи. Повърхността трябва да е почистена от абсолютно всякакъв прах и трябва да бъде суха. Бетон, гипс, цимент трябва да бъдат механично остъргани и почистени от ронливи остатъци с телена четка или с подобни методи. Разтворими във вода съставки като сол да се премахнат с измиване, с пара или с химическо почистване. С шкурка или шлифоване премахнете ръждата от повърхността. Почистете минимум до ниво SA 2.5 за нови повърхности. Стари боядисани или грундирани повърхности трябва да бъдат изцяло почистени от остатъците от боя и обезпесъчени до ниво SA 2.5. За да се осигури сцепление с алуминиеви повърхности, те трябва да бъдат третирани с шкурка. Напълно почистената повърхност трябва да бъде изцяло суха. По време на полагане и втвърдяване температурата на околната среда и на материала не трябва да е под 12°С и относителна влажност на въздуха да не е над 70%.

Съхранение:

На хладно и сухо място, в оригинална неотворена опаковка за срок от 1 година. Трябва да се избягва директна слънчева светлина.