БГ версия
EN version
Бял Акрилен Дишащ Латекс - Мат

Описание:

Бял акрилен латекс на водна основа, предназначен за стени и тавани, придава матов ефект.

Повърхности за нанасяне:

Използва се върху нови вътрешни стени и тавани на минерална основа, както и върху стари боядисани повърхности с избледнели цветове.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася латексът, трябва да е здрава, суха, чиста и подготвена за нанасяне. За повърхности на циментова основа, преди нанасяне на латекса, трябва да се изчакат 28 дни. Преди нанасяне, повърхността да се почисти от слаби и ронливи места, като се използва скрепер. При високо абсорбиращи или гипсови повърхности се препоръчва използването на Безцветния грунд Fawori Gypsum Primer. Върху повърхности, които са старобоядисани или върху гипскартон и др. се използва Бeлият грунд Fawori Interior Primer. По време на нанасяне температурата на повърхността и околната среда трябва да е между +5 °C и +30 °C. Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане.

 

Разреждане (по обем):

При нанасяне с четка или валяк се разрежда максимум с 20% вода и се нанася на два слоя. При пръскане - максимум с 10-15% вода и се нанася на един слой.
 

Време на съхнене:

(при 20°C и 65 HR): Първоначално съхнене: 30 минути. Вторият слой се нанася след 2 часа. Пълно съхнене: 24 часа.
 

Разход:

110-150 гр/м² за един слой, в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне.

 

Опаковка:

3.5 кг, 10 кг, 20 кг