БГ версия
EN version
Течна хидроизолация на битумна основа

Описание:

Течна битумна хидроизолация от модифициран гумен битум, на базата на разтворители, единокомпонентна, готова за използване. Битумната хидроизолация е подходяща да се използва във водни канали и скрити улуци, подпорни и окачени фасади, мазета, подземни галерии и плочи, мокри помещения като кухненски боксове, балкони, тераси, бани, WC, плувни и декоративни басейни под крайното покритие. Продуктът е икономичен и неговите разходи са ниски, той е устойчив на агресивни външни въздействия, които могат да се появят от земята, лесно се прилага на повърхности като бетон, асфалт, стомана, показва висока адхезия и еластичност. Лесно се подготвя и се прилага (с четка или чрез пръскане), има дълго отворено време за работа, запълва пукнатини, може да се прилага безопасно на хоризонтални и вертикални повърхности, запълва фуги и образува изолационен слой, устойчив на вода и замръзване след втвърдяване.

Работа с продукта:

Повърхността, върху която ще се полага битумната хидроизолация трябва да се почисти от ронливи части, масла и други химикали и дефекти по повърхността. Препоръчително предварително да се използва UKS Bitumen Solution върху повърхността на приложение като грунд. Всички дилатационни и подвижни фуги трябва да бъдат запълнени с еластична фугираща смес. Битумната хидроизолация се разбърква с помощта на подходящ миксер. Тя се нанася върху подготвена повърхност с валяк, четка или чрез пръскане на ниска скорост. Въпреки, че времето за изсъхване е около 2 часа, трябва да се изчака 1 ден преди прилагането на всеки слой в случай, че има повече от един слой. Ако битумната изолацияще ще се нанася върху повърхност, където има нужда от устойчивост на по-високо налягане, отличен ефект може да бъде осигурен чрез подсилване с фибростъкло, филц, мрежа или лен. Трябва да се приложат най-малко два слоя от хидроизолацията. Ако е необходимо разреждане, може да се използва нитроцелулозен разредител или газ.

Внимание:

Битумната хидроизолация има характерна висока адхезия към повърхността, върху която се прилага след като разтворителят в него се изпари. В зависимост от дебелината на положените слоеве, могат да се появят разлики във времето за съхнене на различните места. При работа на закрито да се носи маска за лице и да се осигури подходяща вентилация.

Опаковка

Тенекиена бака 18 кг

Вид

Тъмно кафява - Черна вискозна течност

Температура на повърхността за прилагане

+5 ° C / +35 ° C

Време за изсъхване

4 часа

Удължение при скъсване 500% от стандартната еластичност

Разход

600 гр/м² за един слой

Съхранение

Срок на годност - 12 месеца. Продуктите трябва да се поставят на хладно и сухо място