БГ версия
EN version
Бетон Контакт

Описание:

Контактен грунд за гипсови мазилки върху бетонни повърхности на основата на полимерно модифицирана смола. Използва се преди нанасянето на гипс или мазилка на циментова основа с цел повишаване на сцеплението с повърхността.

Нанасяне:

Уверете се, повърхността на нанасяне е здрава, суха, чиста и самоносеща. Почистете всички видове петна, прах, мазнини и ронливи слоеве. Изчакайте необходимият период (28 дни) за изсъхване на бетон и, нови измазани повърхности и почистете ронливите гипсови частици с стъргалка или с други подобни методи. Коригирайте и ремонтирайте повърхността, ако е необходимо. Препоръчително е да се използва валяк за боядисване с агнешка кожа и разбърквайте периодично по време на нанасянето. Изчакайте повърхността да изсъхне напълно, за да се премине към полагане на шпакловка и грунд. Избягвайте прилагането между 10:00 и 16:00 в горещо време. Препоръчва се да се прилага върху сенчести стени. Необходимата температура на заобикалящата среда и на повърхността е между + 5°C и + 30°C по време на полагането и до края на времето за изсъхване на продукта и защитете повърхността от всички видове валежи, роса и слана. 
 

Разход (за един слой):

4 m²/кг за един слой в зависимост от типа, абсорбирането и структурата на повърхността. За определяне на окончателен разход направете пробно нанасяне. 
 

Време на съхнене: (при 20ºC и 65 HR):

24 часа.
 

Разреждане:

Може да бъде разреден с максимум 50% чиста вода.
 

Съхранение:

Може да се съхранява в продължение на три години в затворена опаковка на хладно и сухо място, защитено от замръзване и пряка слънчева светлина. Затворете опаковката веднага след приложение херметически.

 

Разфасовка:

12 кг