БГ версия
EN version
Бял Силиконов Екстериорен Грунд

Описание:

Силиконов бял грунд, за употреба върху външни повърхности.

Повърхности за нанасяне:

Нанася се върху повърхности на минерална основа, стари фасади, които са били боядисани с фасагени на водна основа и са изгубили цвета си.

 

Нанасяне:

Повърхността трябва да е здрава, суха, чиста и подготвена за нанасяне. За повърхности на циментова основа, преди нанасяне на грунда, трябва да се изчакат 28 дни. По време на нанасяне температурата на повърхността и околната среда трябва да е между +5 °C и +30 °C. Не нанасяйте при пряка слънчева светлина и при силен вятър. При горещо време нанасяйте грунда върху повърхности, които са в сянка. Избягвайте боядисване във времето между 11.00 - 16.00 часа. През зимните месеци, след нанасяне, за времето, през което продуктът съхне, да се внимава да не замръзне. Може да се нанася с четка, валяк или чрез пръскане.

 

Разреждане (по обем):

При нанасяне с четка и валяк се разрежда максимум с 10% вода. При пръскане се разрежда максимум с 5% вода и се нанася на един слой.

 

Време на съхнене:

(при 20°C и 65 HR): Нанасяне на фасаген след 6 часа.
 

Разход:

(90-145 мл/м²) или (135-220 гр/м²) за един слой, в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателен разход направете пробно нанасяне. 
 

Разфасовка:

3.5 кг, 10 кг, 20 кг