БГ версия
EN version
Цветен силиконов латекс "Бетек Сил" - полумат

Описание:

Цветен силиконов латекс за интериор на водна основа с полуматова гланцовост. Висока устойчивост на цвета и възможност за многократно почистване. Съдържа силиконови добавки. Притежава отлична покривност. Не се напуква, надига и рони. Фабрично оцветени 55 цвята и възможност за допълнително оцветяване на машина в 1108 цвята.
  

Повърхности за нанасяне:

Силиконовият латекс-полумат може да се нанася като последен слой върху обработени със сатен гипс повърхности; шпакловани и грундирани минерални повърхности; върху нови и гладки вътрешни стени и тавани; върху повърхности, които са били боядисани преди и са загубили цвета си.

 

Разход (за един слой):

(55-80 мл/м²) или (75-110 гр/м²) за един слой, в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне.

 

Нанасяне:

Повърхностите, върху които ще се нанася силиконовият латекс Бетексил трябва да са гладки, здрави, сухи, чисти и подготвени за нанасяне. При вътрешни минерални повърхности, които са много малко абсорбиращи и не отделят прах или при повърхности, които не се боядисват за първи път е необходимо да се използва Бял Грунд Betek Primer; при силно абсорбиращи и прашни повърхности използвайте Безцветен грунд Betek Gypsum Primer или 1/7&1/10 Concentrated primer. Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5 °C и +30 °C.

 

Време на съхнене:

Първоначално съхнене: 30 минути. Нанасяне на втори слой: След 4-6 часа. Пълно съхнене: 24 часа.
 

Разреждане:

Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5 °C и +30 °C.
 

Разфасовка:

При оцветяване на машина: 2.2 л, 12.2 л
При фабрично оцветени: 15 л., 7.5 л., 2.5 л
 

 

Цветови каталог:

Изберете цвят от каталога: