БГ версия
EN version
Бял грунд

Описание:

Бял грунд на водна основа за интериорни стени. Нанася се върху мазилки, гипскартон, старонанесени латекси и при смяната на цвета на латекса. Има отлична адхезия и издръжливост. Предпазва повърхността от появата на стари петна и мръсотия. Намалява разходната норма. Не се напуква, надига и рони.

Повърхности за нанасяне:

Използва се основно за повърхности, обработени с всякакъв вид продукти на водна основа. Може да се нанесе и върху повърхности, които са били боядисани с водни или органични бои, загубили цвета си, при замърсени стени, както и за промяна на цвета им.
 

Разход (за един слой):

90-140 мл/м² 
 

Нанасяне:

Повърхностите, върху които ще се нанася Белият грунд Betek Primer, трябва да са почистени от плесени, масла, мръсотия и вещества от други продукти. Особено при повърхности, третирани с масла на органична основа, грундът може да се нанесе след като се премахне оксидния слой чрез шлайфане и се почисти от праха.Белият грунд Betek Primer трябва да се нанася върху бои на емулсионна основа чрез четка, валяк или чрез пръскане. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5°C и +30°C.
 

Време на съхнене:

Първоначално съхнене: 1-2 часа. Нанасяне на боята: След 6 часа. Пълно съхнене: 24 часа.
 

Разреждане:

Да се разрежда с най-много 10% вода (при нанасяне с четка и валяк). 
 

Разфасовка:

2.5 л, 15 л,