БГ версия
EN version
Бял Грунд

Описание:

Бял грунд на акрилно-кополимерна основа, за вътрешна употреба. Създава по-добра адхезия и по-добра покривност на латекса и намалява разхода на боя. Придава здрава връзка между латекса и повърхоста.

Повърхности за нанасяне:

Нанася се върху повърхности на минерална основа, върху стари боядисани с латекс повърхности с избледнели цветове. 

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася грундът, трябва да е здрава, суха, чиста и подготвена за нанасяне. Ако се нанася върху новонанесена мазилка, трябва да се изчакат 4 седмици, за да изсъхне повърхността. По време на нанасяне температурата на повърхността и околната среда трябва да е между +5°C и +30°C. Избягвайте нанасяне при пряка слънчева светлина и при силен вятър. Нанася се с четка, валяк или чрез пръскане на един слой. Преди нанасяне, повърхността да се почисти от слаби и ронливи места като се използва скрепер. 

 

Разреждане (по обем):

При нанасяне с четка или валяк се разрежда максимум с 10% вода, а при пръскане се разрежда максимум с 5% вода. Нанася се на един слой. 

 

Време на съхнене:

(при 20ºC и 65 HR): Нанасяне на латекс: след 6 часа. 

 

Разход:

(90-150 мл/м²) или (135-220 гр/м²) за един слой в зависимост от гладкостта и абсорбиращата способност на повърхността. За определяне на окончателния разход направете пробно нанасяне. 

 

Разфасовка:

3.5 кг, 10 кг, 20 кг