БГ версия
EN version
Еластичен фугин

Описание:

Фугиращ материал с отлични характеристики, използва се при фуги с размер от 1 - 6 мм. Устойчив на влага. С добра адхезия. Не се напуква. 9 готови цвята.
Белият фугин може да се оцвети с оцветителите Betekmatic.

 

Повърхности за нанасяне:

Използва се за фугиране на естествени камъни, мозаечни и бетонни плочи, мрамор, керамика и фаянс, които са използвани за облицовка на интериорни и екстериорни стени. 

 

Разход:

Потреблението зависи от размерите на керамичните плочки и на отделните фуги.

 

Нанасяне:

Нанасянето на Betek Fleks Fuga трябва да се извърши минимум 48 часа след поставяне на фаянс и керамика. Праха и частиците между фугите трябва да бъдат много добре почистени с влажна кърпа. Поставете водата в съда за смесване. За 20 кг. Fleks Fuga е необходимо 6-7 литра вода. Ако желаете да оцветите белия фугин, добавете цвят от оцветителите Betek Matic. Добавете сместа бавно във водата и разбъркайте. Оставете да престои за 5 - 6 мин., след което разбъркайте отново и нанесете. Положете го по повърхността, запълвайки фугите с пластмасова мистрия и чрез кръстосани движения премахнете излишъка. Фиксирайте повърхността с влажна кърпа, докато фугинът Betek Fleks Fuga загуби блясъка си след приблизително 20-30 мин. Може да почистите повърхността изцяло с чиста и суха кърпа, след като фугинът е засъхнал. Избягвайте места, които са изложени на пряка слънчева светлина или вятър. Температурата на повърхността не трябва да е под 5 °C.

 

Време на съхнене:

Сместа трябва да бъде използвана в рамките на един час.
Сухо на допир: след 1 час. Може да се стъпва върху обработената повърхност след минимум 24 часа.
 

 

Разреждане:

В зависимост от климатичните условия към 20 кг. фугин могат да се добавят 6 - 7 л вода. 
 

Разфасовка:

1 кг, 5 кг, 20 кг