БГ версия
EN version
Безцветен импрегнатор за дърво

Описание:

Импрегниращ материал, предпазващ дървото от микроорганизми. Отлична защита срещу гъбички и дървояди. Безоловен е, бързосъхнещ. Увеличава устойчивостта и живота на дървото. Устойчив е на UV лъчи. 
 

Повърхности за нанасяне:

Използва се за импрегниране на дървесина, изложена на интензивни атмосферни въздействия и влага. Спокойно може да се използва за дървени постройки, прозорци, балкони, външни врати, огради, ламперия дървесина в сутерен и в други подобни места. Да не се използва върху дърво, на което се намират хранителни продукти, в близост до кошери или за направата на сауни. 

 

Разход (за един слой):

Средно 8-12 м²/лт за един слой, според абсорбиращите свойства на дървото.
Брой слоеве, които трябва да се нанесат: 2 слоя, според повърхността.

 

Нанасяне:

Повърхността, върху която ще се нанася импрегнаторът, трябва да е добре почистена от стърготини, прах и стара боя. Продуктът може да се нанася чрез четка, валяк, пръскане или потапяне. Влажността на дървото трябва да е под 25% за мека дървесина, под 20% за твърда дървесина, под 15% за прозорци. По време на нанасяне температурата на повърхността трябва да е между +5 °C и +30 °C. Нанася се с четка, валяк, пръскане или потапяне.

 

Време на съхнене:

Пълно съхнене: 8-10 часа за бои и лакове на органична снова и 24 часа за бои и лакове на водна основа. Препоръчително е да се изчакат 48 часа.

 

Разреждане:

Продуктът е готов за употреба.
 

Разфасовка:

15 лт./ 2.5 лт./ 0.75 лт.