БГ версия
EN version
Декоративен гипс

Описание:

Гипс за изработване на декоративни корнизи за таван. Фракцията е тънка, поради тази причина при полагане повърхността се изглажда. Качеството се увеличава след втвърдяване. Намалява обема на загубите до минимум.

Условия за полагане:

Преди полагането на корнизите плоскостите трябва да са напълно изсъхнали. Температурата в помещението за полагане трябва да бъде мин. +5°С. Повърхността, която ще се обработва, трябва да бъде чиста от прах, мазни петна и др.

 

Нанасяне:

Сипете в чист съд вода според количеството разтвор (съотношение: 10 кг гипсова смес за корниз към 7 л. вода) и добавете материала. Изчакайте две минути сместа да „узрее” и добавете още вода. За по-добра хомогенност да се използва машинен миксер. След разбъркването сместа е готова за употреба. Получената смес ще стегне в рамките на 25 минути. Изсипва в шаблон и се оставя да изсъхне (стегне). Техническите спецификации трябва да се нагодят според работното пространство, климатичните условия и повърхността на полагане. 

 

Технически характеристики:

Разреждане: 7 л. вода, 10 кг гипсова смес
Време на втвърдяване: 25 минути
Сила на свиване: минимум 70 кг f/см²
Топлопроводимост: максимум 0.35 W/mk
Втвърдяване при суха повърхност: минимум 60 shope D
 

Съхранение:

Да се съхранява в опаковката от  се обработва, трябва да бъде чиста производителя, в затворен пакет, от прах, мазни петна и др. върху палет.
 

Опаковка:

Полипропиленов обшит чувал, 30 кг ±2%