БГ версия
EN version
Универсален кит

Описание:

Универсалният кит е предназначен за запълване на неравностите по повърхността преди да се нанесе лака. Произведен е чрез вакуумен процес на основата на високо качествена полиестерна смола и специални компоненти, благодарение на които продуктът придобива необходимите качества.

Характеристики:

Универсалният кит се характеризира с фина зърнеста консистенция и средна еластичност. Той е сравнително твърд, притежава добра адхезия към боядисани или небоядисани повърхности. Продуктът се нанася и се отстранява лесно, притежава висока термична устойчивост (от -30°C до 80°C). Не се препоръчва за големи повърхности. Съдържа два компонента: кит (от ненаситена полиестерна смола) и втвърдител. Не се препоръчва за директна употреба върху поцинкована стомана. 

 

Повърхности за нанасяне:

- Стомана
- Алуминий
- Двукомпонентни акрилни грундове
- Стари боядисани повърхности
- Полиестерни ламинати
- Бетон
 
Внимание: Не прилагайте директно върху грундове, едно-компонентни акрилни или нитроцелулозни продукти.
 

Съотношение при смесване:

Универсален кит 100 части
Втвърдител за полиестерен кит 2-2,5 части
 
 

Начин на употреба:

Внимателно смесете компонентите според тяхното съотношение. Препоръчителна е употребата на диспенсер за кит. Нанасяйте върху почистени, обезмаслени и равни повърхности. Нанасяйте с шпатула пластове с дебелина 3 мм. След като сте нанесли един пласт, изчакайте известно време около 5-10 минути, за да изсъхне разредителят. Ако третирате алуминиева повърхност, трябва първо да я матирате с нетъкан плат.  

Внимание: Не нанасяйте универсалния кит при температура под 10°C. 
 

Време на изсъхване:

Около 20 минути при температура 20°C. Времето за изсъхване може да бъде скъсено, ако за около 10 минути се поддържа температура от 60°C. 

 

Опаковка:

0.250 кг, 1 кг, 1.900 кг, 4.500 кг, 5.700 кг


Галерия: