БГ версия
EN version
Полиестерна смола

Описание:

Ненаситената полиестерна смола, съдържаща специални катализатори, е предназначена за ръчна обработка на повърхности. Продуктът е идеален за ремонт на големи ръждясали области на автомобили. Може да се използва за ремонт на каравани, лодки, яхти и др.

Характеристики:

Втвърденото покритие се отличава с добра адхезия към повърхността и добра еластичност, а освен това е устойчиво на вода, бензин, мазнини и масла. Обработените повърхности могат да бъдат изложени краткотрайно на влиянието на високи температури (до 90°C).

 

Повърхности за нанасяне:

­Стомана
­ Алуминий
­ Двукомпонентни акрилни грундове
­ Полиестерни китове RANAL
­ Стари лакирани повърхности
­ Дървени повърхности
Внимание: Да не се прилага директно върху водни грундове, еднокомпонентни акрилни или нитроцелулозни продукти.

 

Съотношение при смесване:

Полиестерна смола: 100 части
Втвърдител: 2.5 части

Внимание: Не връщайте смесения с втвърдител продукт обратно в опаковката

 

Начин на употреба:

Преди прилагането на смолата, повърхността трябва да се почисти, да се премахне ръждата и да се обезмасли. Подгответе достатъчно количество от продукта, така че да покрие около 2 см повече от повърхността, която е увредена. Разбъркайте внимателно компонентите според съотношението на смесване. По време на работа температурата не трябва да е по-ниска от 15˚C. Нанесете подготвената смола по повърхността с помощта на четка, натиснете и разстелете смолата. Положете мрежата – стъклоплат, натиснете, докато се напои със смола. След втвърдяване на първия слой (8-10 минути), може да се положи втори слой. Всеки слой от мрежата - стъклоплат трябва да бъде напоен със смола. След прилагане на последния слой изчакайте около 50 минути и започнете обработката на повърхността. Внимание: Не нанасяйте при температура под 10°C.
Препоръчана едрина на шкурка за шлайфане: Р80 – Р120.

Цвят: жълт

Почистване на инструментите: нитро разредител.

 

Време на изсъхване:

Около 50 минути при температура 20°C. Времето за изсъхване може да бъде скъсено, ако за около 15 минути се поддържа по-висока температура, не надвишаваща 60°C.

 

Опаковка:

1 кг


Галерия: