БГ версия
EN version
Декоративни бои и мазилки - Etnika

Описание:

Etnika е декоративна боя от линията Antiche Terre Fiorentine, която деликатно пречупва светлината и създава интригуващи ефекти на светлосенки и дълбочина на цвета. Това вероятно е факт, благодарение на специалните смоли на водна основа и натуралните сурови материали. Продуктът е съставен от отделни микро частици, които образуват светло-тъмния ефект и при допир има копринен вид и сатенено усещане.
Etnika е едновременно екологична и миеща се, освен това е достъпна в 7 различни базови цвята: Ethnic Bronze, Flamingo Copper, Antique Gold, Renaissance Gold, Pure Red, Antique Silver и Light Silver. Необходим е само 1 слой с четка, за да се постигне атрактивният декоративен ефект. Ако искате да постигнете пълният естетичен потенциал на боята, веднага щом боята започне да изсъхва трябва да разтриете повърхността със специална пластмасова мистрия Candis. Ефектът е магически и ще придаде на стените в дома ви копринен вид, който всъщност при допир е като кадифе!

Подготовка на повърхността:

Ефектът Етника е подходящ за вътрешни стени, покрити както със нови, така и със стари мазилки. Повърхността трябва да бъде здрава, суха, чиста и подготвена за нанасяне. Грундирайте повърхността с Fondo ATF Bianco – Бял грунд за ефекти, като използвате четка, валяк или пистолет и разредите за първи слой с 20-25% с вода, а за втори - с 15-20%.
Допълнително, за да се постигне по-дълбок цвят, Бял грунд за ефекти може да бъде оцветен със същия оцветител, избран за финалната декорация в пропорция 1 тонер на всеки 2,5 л. Типът на избрания финиш определя количеството тонер в Белия грунд:
За База "Etnika" - Argento Antico/2.5 лт – 1 брой от оцветител №36
За База "Etnika" - Argento Light/2.5 лт не се добавя оцветител
За База "Etnika" - Bronzo Etnico/2.5 лт – 1 брой от оцветител №44
За База "Etnika" - Oro Antico/2.5 лт – 1 брой от оцветител №36
За База "Etnika" - Oro Rinascimentale/2.5 лт – 1 брой от оцветител №38
За База "Etnika" - Reme Fiammingo/2.5 лт – 1 брой от оцветител №44
За База "Etnika" - Rosso Puro/2.5 лт – 1 брой от оцветител №43

Подготовка и нанасяне на продукта:

Преди да продължите с декорацията се уверете, че Белият грунд е напълно изсъхнал.
Изсипете избрания тонер в опаковката с База "Etnika" и разбъркайте внимателно с шпатула или механичен миксер, докато се смесят напълно.
Използвайки четка Candis разпределете декорацията, като работите на редуващи се и кръстосани движения върху повърхности от 1-2 метра.
Характерните светло-тъмни ефекти се получават като се мине отново върху декорацията със суха четка. Акцентирането върху ефекта се получава чрез заглаждане на стената с шпатула Candis.
Завършете декорацията на стената като следвате същата процедура. 
   

 

Разход:

85 - 130 гр/м² за един слой
 

Съхнене:

На допир: 2-3 часа, пълно съхнене: 20-25 дни

Изберете цвят от каталога:

 

Поръчка на каталог:

1. Цветовият каталог на ефекта "Etnika" можете да закупите на цена 24.40 лв без ДДС.
2. За представители на "Ада Колор" ЕООД предлагаме каталозите на 50% от стойността им.
3. При покупка на продукти CANDIS на стойност 500 лв с ДДС получавате един каталог по избор безплатно.
4. Избраните от Вас каталози може да поръчате в който и да е от магазините на "Ада Колор" ЕООД в страната или да поръчате on-line оттук: